Dimoni

El Dimoni que somiava un llumí...


La imatge del Dimoni ha estat creada a partir del catorzè Premi de Disseny del Dimoni de Badalona - Crema'l tu! El guanyador ha estat el disseny de Ramon Carreté.

Enguany, el dimoni està inspirat en el segon volum de Millenium d'Stieg Larsson, "La noia que somiava un llumí i un bidó de gasolina". Aquest dimoni porta fins a tres llumins, el que encén el seu propi foc i els que li serveixen com a banyes. 

Ramon Carreté i Sansa va néixer a Badalona el 1963 i es va graduar en disseny gràfic el 1984 a l'Escola d'art i superior de disseny Pau Gargallo de Badalona, i treballa en el sector de la comunicació visual com a dissenyador gràfic des del 1983. 

El disseny representa un dimoni "estètic i plàstic" segons el mateix dissenyador que serà premiat amb 1.000 euros i tindrà el reconeixement de tota la ciutat ja que el constructor, Ramon de los Heros donarà forma al dibuix i es plantarà a la platja uns dies abans de la Cremada del Dimoni, a la vista de tota la ciutadania.

Segons la regidora de Cultura i Ciutadania, Montserrat Salgado, "aquest any s'han presentat més de setanta dibuixos i els temes centrals han estat les retallades i el calendari maia". I "aquest any hem volgut escollir alguna cosa diferent molt original amb molta classe i elegància".

Imatges:

 Disseny guanyador:
 Plantada del Dimoni (27 d'abril, a la platja):


 El dimoni a la platja:

Vídeos:

 Presentació (imatges: TVBadalona)
 Plantada del Dimoni: