Notícies

Notícies 


04/05/12 

http://www.meteo.cat/servmet/css/imgs/FW_FletxaGris.gif L'associació Badalona Running realitza un entrenament de preparació per a la Cursa Popular del 13 de maig

       L'entrenament es realitzarà aquest diumenge 6 a les 18 hores.

Aquest diumenge 6 de maig a les 18 hores al passeig Marítim (alçada del carrer de Mar) tindrà lloc l'entrenament preparatori de la cursa del Dimoni que organitza l'associació Badalona Running.
 
L'objectiu de la trobada és que els participants a la cursa tinguin la oportunitat d'entrenar amb altres persones i compartir consells i experiències. Membres de l'entitat i atletes de la ciutat que varen fer podi a la 1a BDN Running donaran consells per tal de treure el màxim profit dels entrenaments i reduir els possibles lesions.
 
La sessió, oberta a tothom, es dividirà en dos grups segons el nivell. Un primer nivell pels atletes populars que pretenguin completar el circuit de cursa del Dimoni amb un temps inferior a 45 minuts. Pel que fa al segon nivell està pensat per a totes aquelles persones que volen acabar la cursa amb garanties tot i preveure fer una marca superior.

Més informació al web de Badalona Running, aquí
01/05/12 

http://www.meteo.cat/servmet/css/imgs/FW_FletxaGris.gif A partir del 2 de maig es podran adquirir les tasses de les Festes de Maig

       El preu és de 4 euros i s'han elaborat unes 900 tasses.


A partir de demà dimecres, 2 de maig, ja es podran adquirir les tasses dissenyades aquest any per les Festes de Maig que reprodueixen la figura del dimoni que es cremarà la vigília de Sant Anastasi a la platja de Badalona. El preu de venda de la tassa serà de 4 euros amb la finalitat d'autofinançar-se i no suposar cap despesa per l'Ajuntament de la ciutat.

Els punts de venda de les tasses seran la planta baixa de l'edifici municipal El Viver (plaça de l'Assemblea de Catalunya 9-12); a la plaça de la Vila; al Museu de Badalona (plaça de l'Assemblea de Catalunya, 1); Oficina de Turisme (passatge de la Plana, 14, baixos), i a les taquilles del Teatre Zorrilla (carrer del Canonge Baranera, 17) durant l'horari de venda d'entrades.


18/04/12 

http://www.meteo.cat/servmet/css/imgs/FW_FletxaGris.gif Es presenta el programa oficial de les Festes de Maig de Badalona 2012

       15.000 mocadors a un euro, 900 tasses i 20.000 bengales per a la nit de Sant Anastasi

Aquest matí s'ha presentat el programa oficial, el mocador i com a novetat, una tassa de les Festes de Maig de Badalona 2012. La presentació ha tingut lloc a la sala de premsa de l'edifici d'El Viver amb la presència de l'alcalde de Badalona, Xavier Garcia Albiol, la regidora de Cultura i Ciutadania, Montse Salgado i el regidor de Seguretat, Convivència i Participació, Miguel Jurado.

El Pregó de Festes que es celebrarà el divendres 4 de maig a les 19 hores a la plaça de la Vila, anirà a càrrec del presentador de ràdio i televisió badaloní Fernando Martínez, conegut artísticament per Fernandisco

El mocador solidari d'enguany ha estat elaborat amb criteris de Comerç Just per Creative Handicrafta, a Mumbai (Índia). El nombre d'exemplars ha estat de 15.000 i es vendran a partir del 2 de maig per un euro. Cal destacar que aquest any no es distribuiran mocadors gratuïts a les escoles, instituts ni centres d'educació especial.

Com a novetat, s'ha elaborat 900 tasses amb el disseny del dimoni, "El Dimoni que somiava un llumí..." i es podrà adquirir per un preu de quatre euros.

L'alcalde de Badalona, Xavier Garcia Albiol, ha afirmat que els esforços del Govern municipal han anat en la direcció de fer arribar la festa a tots els barris. També ha explicat que "s'ha volgut fer compatible el fet d'ajustar econòmicament el pressupost de les festes amb la confecció d'un programa extens i qualitativament força interessant".

L'alcalde també ha afegit que espera que les festes puguin ser l'oportunitat perquè molts veïns que es troben en una situació difícil a causa de la crisi puguin desconnectar per una estona dels seus problemes i esbargir-se. "Les festes no solucionaran els problemes professionals de ningú, però sí que poden servir per aportar uns moments de desconnexió i viure un sentiment de ciutat", ha afirmat.

Garcia Albiol ha destacat el paper de les entitats que col•laboren en els diferents actes que se celebren en els diferents barris, així com dels voluntaris de Badalona.


28/03/12 

http://www.meteo.cat/servmet/css/imgs/FW_FletxaGris.gif Presentat el cartell de les Festes de Maig 2012

       L'obra és un disseny de la tarragonina Laia Domenech

L'alcalde de Badalona, Xavier Garcia Albiol i la regidora de Cultura i Ciutadania, Montserrat Salgado van presentar aquest dimarts, el cartell de les Festes de Maig de Badalona 2012, juntament amb l'autora del d'enguany, Laia Domenech.

Des de l'any 2007, el cartell de les Festes de Maig és escollit entre l'Àrea de Cultura i l'Escola d'Art i Superior de Disseny Pau Gargallo de Badalona, on Laia Domenech està cursant el segon curs.

Laia Domenech va néixer a Gandesa (Tarragona) l'any 1992. Després d'estudiar el batxillerat artístic a Tortosa, l'any 2010 va començar els seus estudis a l'Escola d'Art i Superior de Disseny Pau Gargallo de Badalona. 

El cartell de les Festes de Maig d'enguany ha estat el seu primer treball com a dissenyadora gràfica. Domenech ha explicat que per a la confecció del cartell va treballar sobre la idea recrear les marques de cendra que el dimoni hauria deixat després de ser cremat durant la nit de Sant Anastasi.

19/03/12 

http://www.meteo.cat/servmet/css/imgs/FW_FletxaGris.gif 5.000 nens i nenes de diferents corals infantils actuaran per a aquestes Festes de Maig 2012

       El dies 12 i 13 de maig tindrà lloc la Trobada General de Corals Infantils de Catalunya al Palau Municipal d'Esports

El segon cap de setmana de les Festes de Maig, els dies 12 i 13 de maig es celebrarà la Trobada General de Corals Infantils de Catalunya al Palau Municipal d'Esports de Badalona. 

La trobada aplegarà prop de 5.000 nens i nenes d'entre 7 i 16 anys d'arreu de Catalunya. En motiu del 45è aniversari del Secretariat de Corals Infantils de Catalunya (SCIC) s'hi estrenarà la cantata "7 dies que van canviar el món", amb text de Ramon Solsona i música d'Antoni Ros. 

L'acte estarà dintre del Programa de les Festes de Maig Badalona 2012.

14/03/12 

http://www.meteo.cat/servmet/css/imgs/FW_FletxaGris.gif Ramon Carreté guanya el 14è concurs Crema'l tu!

       Segons Carreté aquest dimoni pretén ser un disseny "estètic i plàstic"

El badaloní Ramon Carreté i Sansa ha estat el guanyador del 14è Premi de Disseny del Dimoni de Badalona - Crema'l Tu!, segons ha decidit el jurat aquest dilluns davant de tots els dissenys del dimonis presentats aquest any. El dimoni d'enguany rep el títol El dimoni que somiava un llumí... que pretén ser un disseny "estètic i plàstic", segons Carreté.

A més, el jurat ha declarat finalistes del concurs els dissenys, Tot retallant... de Carles Carreras Serra en segona posició, i La retallada, quina passada! d'Iban Narváez Lagares en tercera.

Ramon Carreté va néixer a Badalona el 1963 i es va graduar en disseny gràfic el 1984 a l'Escola d'art i superior de disseny Pau Gargallo de Badalona, i treballa en el sector de la comunicació visual com a dissenyador gràfic des del 1983.

El mateix dissenyador rebrà un premi de 1.000 euros i tindrà el reconeixement de tota la ciutat ja que un constructor donarà forma al dibuix i es plantarà a la platja uns dies abans de la Cremada del Dimoni, a la vista de tota la ciutadania.

Tot retallant... de Carles Carreras, segon finalista.
01/02/12 

http://www.meteo.cat/servmet/css/imgs/FW_FletxaGris.gif Arriba el 14è Crema'l tu! El concurs de disseny del dimoni de les Festes de Maig 2012

       Tens temps fins al 9 de maig per entregar el teu disseny.


Crema'l tu! - banner

L'Ajuntament de Badalona, per mitjà de la Regidoria de Cultura i Ciutadania, convoca el catorzè concurs Crema'l tu!, "Premi de disseny del Dimoni de Badalona" de les Festes de Maig 2012. Posteriorment un constructor donarà forma al dibuix i es plantarà a la platja uns dies abans de la cremada, a la vista de tota la ciutadania.

La Cremada del Dimoni és una activitat amb una tradició que data del 1940. Acte central de les Festes de Maig, és un dels esdeveniments culturals més emblemàtics i participatius que se celebren a la ciutat, de tal manera que el 1991 la Cremada del Dimoni va ser declarada d'interès turístic per la Generalitat de Catalunya.

descarregar el document en format PDFDescarrega aquí, les bases del Crema'l tu! 2012